دانش پژوهان

  • خانه 
  • تماس  
  • ورود 

وجه تسمیه هفته وحدت

25 شهریور 1403 توسط معصومه غريبي فر

شاید جالب باشد که بدانیم ایده‌ی نام‌گذاری هفته‌ای به‌نام «وحدت»، مربوط به دوران پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران نیست. این نام‌گذاری پیش از انقلاب نیز در سیستان و بلوچستان اجرا شده است؛ زمانی‌که حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در ایرانشهر روزگار تبعید خود را سپری می‌کردند. روایت این نام‌گذاری را از سخنان رهبر انقلاب اسلامی بخوانیم:

شکل‌گیری اولین هفته وحدت در دوران تبعید
یکی از ابزارهای همیشه مورد استفاده‌ی دشمنان ملتهای مسلمان برای اختلاف، مسئله‌ی اختلافات مذهبی، شیعه و سنی و از این قبیل بوده. دعوا درست کنند، اختلاف ایجاد کنند، برادران را به جان هم بیندازند، اختلافات را بزرگ کنند، برجسته کنند، موارد اشتراک و اتحاد را ضعیف کنند، کمرنگ کنند، یک چیز کوچک را بزرگ کنند، برجسته کنند؛ این همه نقاط اشتراک را که بین برادران سنی و شیعه هست، کوچک کنند، ضعیف کنند؛ این کاری است که دائم انجام گرفته است، الان هم دارد انجام میگیرد.
جمهوری اسلامی از اولین روز در مقابل این توطئه ایستاده است؛ علت هم این است که ما ملاحظه‌ی کسی را نمیکنیم؛ این عقیده‌ی ماست. قبل از اینکه نظام اسلامی تشکیل بشود، برادران ما، بزرگان نهضت، بزرگان مبارزه‌ی انقلابی در آن روز - که هنوز خبری از حکومت اسلامی و جمهوری اسلامی نبود - در جهت وحدت شیعه و سنی تلاش میکردند. من خودم در بلوچستان تبعید بودم. از آن زمان تا حالا با علمای سنی حنفی شهرهای بلوچستان - ایرانشهر و چابهار و سراوان و زاهدان - با آنهائی که بحمدالله زنده هستند، رفیقیم، نزدیکیم، صمیمی هستیم. من آنجا تبعیدی بودم، دستگاه‌ها نمیخواستند بگذارند تلاشی از سوی ما انجام بگیرد؛ اما در عین حال ما گفتیم بیائید کاری کنیم که یک نشانه‌ای از اتحاد شیعه و سنی را در این شهر نشان بدهیم؛ که این مسئله‌ی هفته‌ی وحدت - ولادت نبی اکرم در دوازدهم ربیع‌الاول به روایت اهل سنت، و در هفدهم ربیع‌الاول به روایت شیعه - آن روز به ذهن ما رسید و در ایرانشهر آن را عمل کردیم؛ یعنی از دوازدهم تا هفدهم جشن گرفتیم. این یک فکر عمیقی بوده است، مال امروز و دیروز نیست. ۱۳۹۰/۰۷/۲۵

پایگاه مرکز اسنادانقلاب اسلامی_KHAMENEI.IR

 

 

 نظر دهید »

افتخاری برای مولا علی (ع) در شب لیله المبیت

17 شهریور 1403 توسط معصومه غريبي فر

لیلة المبیت  
اولین شب از ماه ربیع الاول سال سیزدهم بعثت «لیلة المبیت» نام دارد. در این شب، رسول خدا(ص) از مکه به قصد هجرت به سوی مدینه، از شهر خارج شد و در غار ثور پنهان گردید و امیرمؤمنان حضرت علی(ع) برای اغفال دشمنان، فداکارانه در بستر آن حضرت خوابید و مشرکان قریش که خانه رسول خدا(ص) را محاصره کرده بودند، به گمان آن که ایشان در بستر آرمیده است، تا صبح منتظر ماندند و چون صبحگاهان با شمشیرهای برهنه به منزل آن حضرت هجوم بردند تا رسول اللّه(ص) را بکشند، حضرت علی (ع) را دیدند که از آن بستر برخاست، بدین ترتیب، پیامبر گرامی اسلام(ص) در فرصتی مناسب خود را از چنگال مشرکان قریش نجات داد و امام علی(ع) نیز با این فداکاری، عشق، علاقه و برادری خود را نسبت به ایشان نشان داد؛ این در حالی بود که هر زمان ممکن بود کسی را که در آن بستر خوابیده بود به قتل برسانند.

بنابراین آیه شریفه: وَ مِنَ النّاسِ مَنْ یشْرِی نَفْسَهُ ابْتِغاءَ مَرْضاتِ اللّهِ وَ اللّهُ رَئُوفٌ بِالْعِبادِ (سوره بقره، آیه ۲۰۷) -بعضی از مردمِ (با ایمان و فداکار) جان خود را در برابر خشنودی خدا می فروشند و خداوند نسبت به بندگان مهربان است- در حق امیرالمومنین (ع) نازل شد.

شرح واقعه بدین صورت است
وقتی قریش بر آزار و تحت فشار قرار دادن مسلمانان و مجبور ساختن آنان بر دست برداشتن از آیین اسلام و دلسرد کردن آن‌ها از یاری پیامبر پرداخت، رسول خدا به یاران خود فرمان هجرت به مدینه را داد، یاران وی نیز در چند مرحله به صورت دسته‌های کوچک و پنهانی و دور از چشم قریش رهسپار مدینه شدند.(۱)

قریش از هجرت پیامبر هراس داشت و برای جلوگیری از آن در دارالندوه جمع شدند تا در این‌باره تصمیم بگیرند. اشراف قریش و شیطان در این جلسه حضور داشتند(۲) و طبق خواسته ابوجهل تصمیم گرفتند از هر قبیله جوانی دلیر انتخاب شود و شبانه بر او حمله کنند و دسته جمعی او را در خانه اش بکشند؛ زیرا در این صورت، خون او در میان همه قبایل پراکنده می‌شود و بنی هاشم نمی توانند با همه طوایف قریش بجنگند و ناچار به گرفتن دیه می‌شوند و ما هم دیه اش را می پردازیم(۳)

به دنبال تصمیم قریش بر قتل پیامبر، جبرئیل بر محمد نازل شد و او را از نقشه مشرکان آگاه ساخت و دستور خداوند را ابلاغ کرد، چنانچه در آیه ۳۰ سوره انفال آمده است: “و اذ یمکر بک الذین کفروا لیثبتوک او یقتلوک او یخرجوک و یمکرون و یمکر الله و الله خیر الماکرین؛ به یاد آور هنگامی که کافران از در مکر وارد شده و تصمیم گرفتند که تو را زندانی کنند و یا بکشند و یا تبعید نمایند، آنان مکر می ورزند خدا نیز مکر آنان را خنثی می‌سازد خداوند از همه چاره جوتر است.” که حضرت محمد(ص) تصمیم گرفت قبل از آمدن مشرکان، خانه خود را به طرف یثرب ترک کند(۴) .برای این‌که محمد در هنگام خروج از دید مشرکان مخفی بماند، آیه “و جعلنا من بین ایدیهم سدا و من خلفهم سدا فاغشیناهم فهم لا یبصرون؛(۵) و [ما] فراروی آنها سدی و پشت سرشان سدی نهاده و پرده‌ای بر [چشمان] آنان فرو گسترده‌ایم در نتیجه نمی‌توانند ببینند.” را تلاوت کرد(۶)

پیامبردر شب اول ماه ربیع‌الاول، به حضرت علی(ع) فرمود: “مشرکان می‌خواهند امشب مرا به قتل برسانند، آیا تو در جای من می‌خوابی تا من به غار ثور بروم؟” علی(ع) گفت: “در این صورت شما سالم می‌مانید؟” محمد فرمود: “آری.” علی تبسمی کرد و سجده شکر به‌جای آورد، وقتی که سر از سجده برداشت عرض کرد: “آنچه را که مأمور شده‌ای انجام ده که چشم، گوش و قلبم فدای تو باد! به هر چه می‌خواهی فرمانم بده که همانند دستیار شما هستم، همان‌گونه که مقصود شماست در آن وارد می‌شوم و موفقیتم تنها از ناحیه خداست(۷) سپس محمد، علی را در آغوش گرفت و هر دو گریه کردند و از هم جدا شدند(۸)

مشرکان از ابتدای شب، خانه محمد را محاصره کردند و قرار بود حمله در نیمه شب صورت گیرد، اما ابولهب گفت: در این وقت، زنان و فرزندان در داخل خانه هستند و بعدها عرب در باره ما می‌گویند حرمت فرزندان عموی خویش را شکستند(۹).

علی(ع) درهای خانه را بست و پرده‌ها را کشید، آنان با سنگ بر علی(ع) که در بستر خوابیده بود، می‌زدند تا مطمئن شوند کسی در بستر خوابیده است البته شک نداشتند که وی رسول خداست(۱۰) و صبح که با شمشیرهای برهنه به خانه هجوم بردند، وقتی علی را در بستر محمد(ص) مشاهده کردند، گفتند: محمد کجاست؟ علی فرمود: «مگر او را به من سپرده بودید که از من می‌خواهید؟ کاری کردید که او ناچار شد خانه را ترک کند.»

در این هنگام به سوی علی(ع) یورش بردند و او را آزردند و سپس از خانه بیرون کشیدند و کتک زدند و ساعتی هم در مسجدالحرام زندانی کرده و تا سر حد مرگ زدند و آزادش کردند(۱۱) سپس در جهت مدینه به تعقیب محمد(ص) پرداختند(۱۲)

وقتی علی(ع) در بستر محمد خوابیده بود، جبرئیل در بالای سر و میکائیل پایین پای او آمدند و جبرئیل گفت: “خوشا به حال کسانی چون تو ای فرزند ابوطالب که خدای متعال در برابر فرشتگان به تو مباهات می‌کند(۱۳)

چنانچه مفسرین می‌گویند آیه “و من الناس من یشری نفسه ابتغاء مرضات الله و الله رؤف بالعباد؛(۱۴) بعضی از مردم، جان خود را در برابر خشنودی‌های خدا می‌فروشند و خدا نسبت به بندگان رؤوف است.” در شان امام علی(ع) در ماجرای لیلة المبیت نازل شده است.(۱۵)

پیامبر در یکی روزهایی که در غار ثور مخفی بود، از علی(ع) خواست تا امانتهای مردم را بازگرداند و بدهی های آن حضرت را نیز پرداخت کند و همراه با فواطم بنی هاشم یعنی فاطمه، فاطمه بنت اسد مادر علی (ع) و فاطمه بنت زبیر بن عبدالمطلب، به پیامبر (ص) در مدینه ملحق شود(۱۶)

پینوشت:
1.سیره ابن هشام، ج ۱، ص۴۸۰
2.کامل ابن اثیر، ترجمه محمدحسین روحانی، انتشارات اساطیر، ج۲، ص۹۲۶
3. اعلام الوری طبرسی ترجمه عزیز الله عطاردی، انتشارات اسلامیه، ص۸۸
4. سیره حلبی، ج ۲، ص ۳۲
5.یس/ ۳۶ / ۹
6.فروغ ابدیت، ج ۱، ص۴۲۰
7.بحار الانوار، ج۱۹، ص۶۰
8.امالی شیخ طوسی، ص ۴۶۶
9.سیره حلبی، ج ۲، ص ۳۲
۱۰.امالی شیخ، ص ۲۹۸
۱۱.بحار الانوار، ج ۱۹، ص ۹۲؛ الکامل ابن اثیر، ج ۲ص ۹۲۸
۱۲.ارشاد شیخ مفید، ص ۳۰
۱۳.امالی شیخ صدوق، ۴۶۹؛ مفاتیح الغیب، فخر رازی، ج ۵، ص ۱۷۴؛ شواهد التنزیل، ج ۱، ص ۱۲۳
۱۴.بقره / ۲ / ۲۰۷
۱۵.المیزان، ج ۲، ص۱۳۵
۱۶.سیره حلبی، ج ۲، ص ۳۷؛ سیره ابن هشام، ج ۲، ص ۱۲۹؛ اسدالغابه، ج ۴، ص ۹۶

 نظر دهید »

دلیل اهمیت و فضیلت ماه ربیع

17 شهریور 1403 توسط معصومه غريبي فر

شب اول ربیع الاول

این شب به نام «لیله المبیت» مزین است. در این شب یک حادثه مهم تاریخی واقع شده است در سال سیزدهم بعثت، رسول خدا (ص) از مکه به قصد هجرت به سوی مدینه، از شهر خارج شد و در «غار ثور» پنهان گردید و امیرمؤمنان حضرت علی(ع) برای اغفال دشمنان، فداکارانه در بستر آن حضرت خوابید و مشرکان قریش که خانه رسول خدا(ص) را محاصره کرده بودند، به گمان آن که ایشان در بستر آرمیده است تا صبح منتظر ماندند و چون صبحگاهان با شمشیرهای برهنه به منزل آن حضرت هجوم بردند تا رسول اللّه(ص) را بکشند، حضرت علی (ع) را دیدند که از آن بستر برخاست.

بدین ترتیب، پیامبر گرامی اسلام(ص) در فرصتی مناسب خود را از چنگال مشرکان قریش نجات داد و امام علی(ع) نیز با این فداکاری، عشق، علاقه و برادری خود را نسبت به ایشان نشان داد.

 

روز هشتم ربیع الاول

در روز هشتم این ماه در سال ۲۰۶ هجری قمری، شهادت امام حسن عسکری(ع) طبق روایتی واقع شده است و از همان روز، امامت حضرت صاحب الزمان، حجه بن الحسن(عج) آغاز شد.

در این روز شایسته است زیارت امام حسن عسکری علیه السلام خوانده شود.

 

روز دهم ربیع الاول

روز ازدواج رسول خدا(ص) با حضرت خدیجه کبری(س) است.

 

روز دوازدهم ربیع الاول

این روز مطابق نظر مرحوم شیخ کلینی و مسعودی و همچنین مشهور میان اهل سنت، روز ولادت با سعادت نبی مکرم اسلام(ص) است. همچنین در این روز، رسول خدا(ص) بعد از ۱۲ روز که مسیر راه میان مکه و مدینه را پیمود وارد مدینه شدند. نیز روز انقراض دولت بنی مروان در سال ۱۳۲هجری قمری است.

 

روز چهاردهم ربیع الاول

در سال ۶۴ هجری قمری در چنین روزی، یزید بن معاویه به هلاکت رسید. وی پس از سه سال و نه ماه خلافت که همراه با جنایات عظیمی بود - که مهمترین آن واقعه کربلا و شهادت حضرت ابی عبداللّه الحسین (ع) و یارانشان است - در سن سی و هفت سالگی در منطقه «حوران» زندگیش به پایان رسید، جنازه اش را در دمشق دفن کردند، ولی اکنون اثری از آن نیست.

شب هفدهم ربیع الاول

طبق روایات مشهور شیعه، شب ولادت حضرت خاتم الانبیاء رسول معظم اسلام(ص) بوده و شب بسیار مبارکی است.

غسل به نیت روز هفدهم ربیع الاول و روزه از اعمال تاکید شده برای این روز است. برای روزه این روز، فضیلت بسیار نقل شده است، از جمله در روایاتی از ائمه معصومین(ع) آمده است کسی که روز هفده ربیع را روزه بدارد، خداوند برای او ثواب روزه یکسال را مقرر می‌فرماید.(اقبال، صفحه ۶۰۳ ) همچنین دادن صدقه، احسان نمودن و خوشحال کردن مومنان و به زیارت مشاهد مشرفه رفتن نیز توصیه شده است. افزون بر آن به زیارت رسول خدا(ص) از دور و نزدیک سفارش شده و در روایتی از آن حضرت آمده است: هر که بعد از وفات من، قبرم را زیارت کند مانند کسی است که به هنگام حیاتم به سوی من هجرت کرده باشد، اگر نمی‌توانید مرا از نزدیک زیارت کنید، از همان راه دور به سوی من سلام بفرستید، که به من می‌رسد.

زیارت امیر مؤمنان علی(ع) نیز در این روز مستحب است با همان زیارتی که امام صادق(ع) در چنین روزی کنار ضریح شریف آن حضرت(ع) وی را زیارت کرد. (این زیارت در بخش زیارات، مفاتیح آمده است).

تکریم، تعظیم و بزرگداشت این روز بسیار بجاست، مرحوم «سید بن طاووس»، در اقبال، در تکریم و تعظیم این روز به خاطر ولادت شخص اول عالم امکان و سرور همه ممکنات حضرت نبی اکرم (ص) سفارش بسیار کرده است.

 نظر دهید »

نشست پژوهشی با محوریت بررسی تحلیلی مسائل پیرامونی عاشورا بارویکرد پاسخ به شبهات

03 مرداد 1403 توسط معصومه غريبي فر

“به گزارش معاونت پژوهش مدرسه علمیه فاطمه الزهرا (س)بندرترکمن نشست پژوهشی با محوریت بررسی تحلیلی مسائل پیرامونی عاشورا بارویکرد پاسخ به شبهات به مناسبت ایام شهادت اباعبدالله الحسین (ع) با حضور استاد گرانقدر حجت الاسلام و المسلمین عباس بابکی مورخه 1403/4/30با حضور کادر ، اساتید و طلاب مدرسه در فضای مجازی برگزار گردید.
حاج آقابابکی بیان داشتند : یکی از شبهاتی که درمورد امام حسین (ع) و پیرامون واقعه عاشورا مطرح می گردد این است که چرا برای امام حسین (ع) مجالس پرشور و بزرگ برگزار می گردد و چه فرقی میان امام حسین (ع) با سایر ائمه اطهار (ع) است ؟ ایشان پاسخ این سوال را با 11دلیل بیان داشتند که 1- امام حسین (ع) تنها امامی هستند که در 6ماهگی ایشان ،پدر و جد و مادرشان حضرت فاطمه (س) بعد از اطلاع از مصائبی که بر ایشان و خانواده شان وارد می شود گریستند .2- ایشان تنها امامی هستند که در زمان حیاتشان ، پدر 2شهید یعنی حضرت علی اکبر (ع) و حضرت علی اصغر (ع) هستند . 3-ایشان تنها امامی هستند که اربعین و زیارت اربعین دارند حتی پیامبر اکرم (ص) هم اربعین ندارند . 4- ایشان تنها امامی هستند که قبر مطهرشان بارها توسط ظالمان خراب شد 5-ایشان تنها امامی هستند که بدون غسل و کفن دفن شدند .6-ایشان تنها امامی هستند که در جنگ شهید شدند 7- ایشان تنها امامی هستند که سر از تنشان جداشد 8-ایشان تنها امامی هستند که خانواده شان اسیر شدند 9- ایشان تنها امامی هستند که درماه تولدشان ،شهادت ائمه (ع) و در ماه شهادتشان ، ولادت ائمه (ع) نیست 10- ایشان تنها امامی هستند که خاک تربتشان را می توان خورد و حلال است 11- ایشان تنها امامی هستن که درزمان امام زمان (عج) دوباره به دنیا هجرت خواهند کرد . استاد حوزه افزود :یکی دیگر از شبهات مطروحه در بحث عاشورا این است که مابرای امام حسین (ع) بیشتر از سایر ائمه گریه و عزاداری می کنیم و اینهمه عزاداری و گریه و ماتم باعث افسردگی می شود. پاسخ این شبهه را این بار بااستفاده از سخنان غربی ها می دهیم «ژوزف فرانسوی »در کتاب « اسلام و مسلمانان »ضمن اندک بودن شمار شیعیان در قرون اولیه اسلام ،به خاطر عدم دست رسی آنان به حکومت ،و ظلم و ستم حاکمان برآنان و قتل و غارت اموالشان در تحلیل جالبی می نویسد : «یکی از امامان شیعه ،آنان را دستور تقیه دادتا جانشان از گزند بیگانگان محفوظ باشد و همین امر باعث شد که شیعیان کم کم قدرت پیدا کنند و این بار دشمن بهانه ای نیافت تا به واسطه آن شیعیان را بکشد و اموالشان را غارت نماید . شیعیان مجالس و محافل مخفیانه ای را تشکیل دادند و بر مصائب حسین (ع)گریه می کردند. این عاطفه و توجه قلبی در دل های شیعیان استحکام یافت و کم کم زیادشد و پیشرفت کردند. بزرگترین عامل این پیشرفت برپا کردن عزاداری حسین (ع)می باشد که دیگران را به سوی مذهب شیعه دعوت می کند. و…همچنین «ماربین »مورخ آلمانی نیز در کتاب «سیاست اسلامی »می گوید : «من معتقدم رمز بقا و پیشرفت اسلام و تکامل مسلمانان شهادت حسین (ع) و آن رویدادهای غم انگیز می باشد …مبلغ حوزه ادامه داد: ائمه اطهار (ع)با تاکید بربرگزاری حسینی (ع)برنامه آن حضرت را «محوری »برای وحدت مردم قرار دادند .به گونه ای که امروزه در ایام شهادتش میلیونها انسان با اختلاف طبقات و نژادو مذهب در هر کوی و برزن به عزاداری آن حضرت بپا خاسته و گرد بیرق حسینی اجتماع می کنند . “

 نظر دهید »

نشست معرفی کتاب آداب طلاب و آفات طلاب

15 آبان 1402 توسط معصومه غريبي فر

“
به گزارش معاونت پژوهش مدرسه علمیه فاطمه الزهرا (س)بندرترکمن خانم اشرف قانعی زارع درنشست معرفی کتاب آداب و آفات طلاب مقدمه رسیدن به هویت اصیل طلبگی را مطالعه کتبی که در راستای هویت طلبگی نگاشته شده اند دانست .استاد حوزه علمیه بیان داشت : از جمله کتاب های مناسب جهت مطالعه طلاب در زمینه هویت و رسالت طلبگی کتابهای
آداب الطلاب و آفات الطلاب (سلسله مباحث اخلاقی و حوزوی آیت الله مجتهدی)نوشته شاکر برخوردارفریدمعرفی کردند

خانم قانعی زارع ادامه داد بعداز طی گام اول که مطالعه پیرامون هویت طلبگی بود درگام دوم نوبت به رعایت مولفه ها است زیرا طلبه نیز به عنوان متعلم در مسیر معارف اسلامی می آموزد تا بداندوعمل کند. طلبگی آغاز گام نهادن درمسیری است که پیام آوران الهی در آن حضور داشته اند. طلبه مبلغ آموزه های دینی است و وظیفه داردسلوک پسندیده معنوی راعمل کند و به دیگران نیز بیاموزد. طلبه هم باید خودش قاعده مند عمل کند و هم از آنجا که آموزگار رفتار است باید درشیوه رفتار پسندیده به دیگران موفق باشد.در دنیای پیچیده امروز که طلبه،باید در صحن علنی جامعه حضورداشته باشد و باید بداند که رفتار او زیر نگاه کنجکاوانه و تیزبین مردم قرار دارد و انتظارات بی شماری از او می رود ، طلبه باید به خوبی آداب و آفات طلبگی را بداند و در رفتارهای ظاهر و باطن خود آن را پیاده کند ”

 نظر دهید »

نشست نقش وحدت در ایجاد نظم نوین جهانی

15 آبان 1402 توسط معصومه غريبي فر

“
به گزارش معاونت پژوهش مدرسه علمیه فاطمه الزهرا (س)بندرترکمن حجت الاسلام و المسلمین نورعلی دیلم در نشست علمی با موضوع «نقش وحدت در شکل گیری نظم نوین جهانی »که از سوی مدرسه علمیه فاطمه الزهرا (س)بندرترکمن و با حضور کارکنان ،اساتید وطلاب برگزار شد،حرکت بدون بصیرت رابا اشاره به روایتی از رییس مکتب جعفری امام جعفر صادق (ع)، به رونده ای که بیراهه می رودو هرچه سریعتر حرکت کند ازمسیر اصلی دورتر می شود ؛ دانست و پیامبر اکرم (ص) را مایه بصیرت و هدایت معرفی کردند.
مدیر مرکز علوم اسلامی استان گلستان گفت: درآموزه های اسلامی برای اعمالی که با بصیرت و شناخت انجام می گیرند اهمیت ویژه ای لحاظ شده است و خداوند متعال برای انجام آن ها ثواب خاصی به بندگان عنایت می کند . حجت الاسلام و المیلمین دیلم ، با اشاره به واقعه جنگ خوارج در تاریخ بیان داشت که افراد بدون آگاهی و بصیرت بسان افرادی هستند که در جنگ درمقابل قرآن ناطق و امام زمان خویش ایستادند .
همچنین ایشان ابراز کرد: خداوند متعال و دین مبین اسلام ابزارای رابرای این شناخت مطرح کرده است .امام علی (ع)در خطبه 106کتاب شریف نهج البلاغه «الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِي شَرَعَ الْإِسْلَامَ فَسَهَّلَ شَرَائِعَهُ و…»اسلام رابه عنوان اولین نشانه که مایه بصیرت است و در خطبه 133«كِتَابُ اللَّهِ تُبْصِرُونَ بِهِ » قرآن را و در خطبه 94«فَاسْتَوْدَعَهُمْ فِي أَفْضَلِ مُسْتَوْدَعٍ » پیامبر اکرم (ص) رامعرفی می کند.
وی تصریح کرد: دشمن با عبادت ما کاری ندارد بلکه با عبادتی کاردارد که به دنبال آن پرهیز از استکبار و استکبار ستیزی باشد «أَنِ اعْبُدُوا اللَّهَ وَاجْتَنِبُوا الطَّاغُوتَ ۖ »
وی در ادامه اگر درتاریخ سیر کنید ، خواهید دید که اسلام به خوبی در اروپا پیشرفت داشت دشمن دراینجا شروع به فعالیت کرد تا جلوی گسترش اسلام را بگیرد و حربة اسلام هراسی را براه انداخت و جمهوری اسلامی ایران را دشمن خود معرفی کرد تمام کارهای که انجام گرفت اعم از ترورشهدای هسته ایی و اغتشاشات و…بخاطر تمرکز دشمن روی ایران است در اغتشاشات سال گذشته نیز دشمن با استفاده از تعصبات بین اقوام و مذاهب جنگی را در کشور براه انداخت و به دنبال گسل بین اقوام و مذاهب بودند. و برای رسیدن به این هدف و برای جدایی میان تشیع و تسنن ،هزینه های بسیاری را متقبل شد.
حجت الاسلام و المسلمین دیلم در بیان پیامدهای منفی تفرقه بیان داشتند رهبر معظم انقلاب (حفظه الله )فرمودند :توهین به مقدسات مذاهب اسلامی یک حرام شرعی است هم به لحاظ حکومتی و هم به لحاظ فتاوای مجتهد حرام اعلام شده است . و هرکس ندای تفرقه سردهد چه بداند،چه نداند،مزدور دشمن است .
مدیر مرکز اسلامی استان گلستان،گفت وحدت یک تاکتیک نیست بلکه یک تکلیف شرعی است .در بحث وحدت باید به اندیشه اسلام و قرآن و سیره پیامبر (ص) را ببینیم قرآن باچهار اصل به مسئله وحدت پرداخته است:1- اصل وحدت اسلامی (واعتصموا بحبل الله جميعا ولا تفرقوا )که در آن فعل امر دلالت بروجوب و فعل نهی دلالت بر ترک فعل می کند 2- اصل اخوت اسلامی إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ إِخْوَةٌ فَأَصْلِحُوا بَيْنَ أَخَوَيْكُمْ وَ اتَّقُوا اللَّهَ لَعَلَّكُمْ تُرْحَمُونَ
همانا مؤمنان با يكديگر برادرند، پس ميان برادران خود، (در صورت اختلاف و نزاع) صلح و آشتى برقرار كنيد و از خدا پروا كنيد تا مورد رحمت قرار گيريد3- اصل امت واحده (هَذِهِ أُمَّتُكُمْ أُمَّةً وَاحِدَةً )و4-اصل تاکید برمشترکات قُلْ يا أَهْلَ الْكِتابِ تَعالَوْا إِلى‌ كَلِمَةٍ سَواءٍ.
و امروزه جمهوری اسلامی ایران طلایه دار وحدت اسلامی است و مقام معظم رهبری(حفظه الله ) تمدن نوین اسلامی را مطرح می کنند .
وی، با اشاره به آمار تشیع و تسنن مخصوصا 700میلیون حنفی تاکید کرد: درعمل و طرز برخورد با افرادی غیر از فرقه به سیره پیامبر (ص) و امام علی (ع) باید رجوع کرد پیامبراکرم (ص) پیمان دوستی میان اوس و خزرج را ایجاد کردند و امام علی (ع) نیز بعد از ارتحال نبی مکرم (ص) هیچگاه نگفتند جانشینی از آن من نیست بلکه فرمودند با خاری در چشم و استخوانی درگلو بخاطر هدفی مهمتر آن هم مسیله اسلام صبر میکنم مانیز که شیعه علی (ع)هستیم باید دم از وحدت بزنیم منتهی از اصول و ارزش های خویش یک قدم عقب نشینی نکنیم . در مراسمات تشیع اهل سنت شرکت کنید از مریض هایشان عیادت کنید که این امور در سیره عملی و رفتاری اهل بیت (ع) مشاهده می شود.
” سند نشست

 نظر دهید »

نشست پژوهشی وحدت تشیع و تسنن درانتخاب اصلح

03 مهر 1400 توسط معصومه غريبي فر

 

باتوجه به نزدیک شدن زمان انتخابات ریاست جمهوری مدرسه علمیه فاطمه الزهرا (س) بندرترکمن اقدام به برگزاری نشست پژوهشی پیرامون مساله انتخابات باعنوان وحدت تشیع و تسنن درانتخاب اصلح با کارشناسی استاد گرانقدر جناب آقای حمیدرضا بهمن نژاد مورخه سه شنبه 11/3/1400 باحضور کادر، اساتید ،طلاب و مربیان حلقات صالحین شهرستان بندرترکمن نموده است

 نظر دهید »

گزارش برگزاری نشست علمی پژوهشی نقش طلاب درزمینه سازی ظهور

03 مهر 1400 توسط معصومه غريبي فر

گزارش برگزاری نشست  علمی پژوهشی

به همت واحد پژوهش مدرسه علمیه فاطمه الزهرا (س)بندرترکمن نشست علمی پژوهشی  تحت عنوان نقش طلاب درزمینه سازی ظهور  با کارشناسی سرکار خانم خدیجه  قانعی زارع    در تاریخ 18/12/99 بر گزار گردید. 

 

 نظر دهید »

برگزاری کرسی آزاد اندیشی تبلیغ محصولات حجاب در اینستاگرام فرصت یا تهدید ؟

03 مهر 1400 توسط معصومه غريبي فر

«باسمه تعالی »

گزارش برگزاری کرسی آزاد اندیشی تبلیغ محصولات حجاب در اینستاگرام فرصت یا تهدید ؟

به مناسبت فرارسیدن هفته عفاف و حجاب کرسی آزاد اندیشی تبلیغ محصولات حجاب در اینستاگرام فرصت یا تهدید ؟از طرف واحد پژوهش مدرسه علمیه فاطمه الزهرا (س) بندرترکمن مورخه 27/4/1400باحضور سرکار خانم خدیجه قانعی زارع به عنوان استاد ارائه دهنده ، سرکار خانم رقیه حسین زاده به عنوان استاد منتقد و حجت الاسلام و المسلمین محمدی مهر به عنوان استاد داور برگزار گردید.

 نظر دهید »

پندهای حکیمانه

17 خرداد 1395 توسط معصومه غريبي فر

از برکات نماز این است که انسان رااز تعلقات دنیوی اعراض می دهد و به ملکوت عالم می کشاند که

رسول الله (ص) فرمود : ان المصلی یناجی ربه

پندهای حکیمانه -جلد سوم (استاد حسن زاده حفظه الله تعالی )

 1 نظر

کلاس درس خدا

17 خرداد 1395 توسط معصومه غريبي فر

در کلاس در س خدا

آنها که ناله می کنند رد می شوند

آنها که صبر می کنند قبول می شوند

آنها که شکر می کنند شاگرد ممتاز می شوند

«خدایا به ماظرفیت تحمل مصا ئب روز گار را عطا فرما »

 نظر دهید »

حساب کشی از نفس

04 خرداد 1395 توسط معصومه غريبي فر

آیت الله مجتهدی تهرا نی (ره) :

 گ

اهی انسان باید بنشیند و با نفس خود حساب و کتاب کند . پدر مارااین نفس در می آورد .

 به نفس خود بگو یید : « تا کی ؟ چقدر ؟ بس است دیگر ! به فکر خودت با ش! »

نفس که به فکر ما نیست ، به فکر خودش است . مثل نفس ، مثل اسب سر کش است . اگر سوار اسب سر کش شوی ، اسب فرار می کند . اگر وارد باشی ، دهنه ی اسب را محکم می گیری ، ولی باز هم زورت نمی رسد و اسب فرار می کند تابرود سرآخور جو بخورد . سر صاحب خود را به سر در طویله می زند و او را به زمین می اندازد و در خون غو طه ور می کند . امام خودش سر آخور  رفته و مشغول خوردن جو می شود ، به فکر لذت خودش است و فکر صا حبش نیست .

نفس ماهم همین طور است . به فکر لذت خودش است ، فکر این نیست که ما جهنمی می شویم

لذا گاهی لازم است به نفس خود بگوییم که دیگر بس است ! مارا جهنمی نکن ! تا حالا که گذشت از این به بعد ما را اذیت نکن !

 نظر دهید »

ظهور

28 اردیبهشت 1395 توسط معصومه غريبي فر

#کتاب_ظهور

چرا وقتی که نام “قائم ” برده میشود ، شیعیان تمام قد روی پای می ایستند؟
از روایتی چنین استفاده میشود که این رفتار در عصر امام صادق(ع) نیز معمول بوده است. از حضرت صادق(ع) سؤال شد علت قیام در موقع ذکر قائم چیست؟
فرمودند: صاحب الامر غیبتی دارد بسیار طولانی و از کثرت لطف و محبتی که به دوستانش دارد، هر کس وی را به لقب قائم یاد کند، آن حضرت هم نظر لطفی به او خواهد نمود و چون در این حال مورد توجه امام واقع میشود سزاوار است از باب احترام به پا خیزد و از خدا تعجیل در فرجش را مسئلت نماید… .
آیت الله سید محمود طالقانی(ره) میگوید: این دستور قیام شاید فقط برای احترام نباشد، و الا باید برای خدا و رسول و اولیای مکرم دیگر هم به قیام احترام کرد، بلکه دستور آمادگی و فراهم کردن مقدمات نهضت جهانی و در صف ایستادن برای پشتیبانی این حقیقت است… .

/نوشته شده از کتاب: یکصدپرسش و پاسخ پیرامون امام زمان(عج) ، نویسنده:علیرضارجالی تهرانی، صفحه 61/

 1 نظر

معرفت نفس

28 اردیبهشت 1395 توسط معصومه غريبي فر

معرفت نفس محور علوم عقلیه و نقلیه

معرفت نفس ، اساس تمام علوم و معارف و اولین و کاملترین پله ی غور درتمام حقایق نظام هستی است . باقدم نهادن به این پله ، انسان می تواند به بام حقایق عالم راه یابد و ازآنجا تمام اسرار عالم را مشاهده کند. این معرفت ، هم معمای عدل و توحید را حل کرده وهم مسئله ی نبوت و امامت راقابل هضم گردانیده و هم مشکل معاد را برطرف کرده است و آن را پیاده خواهد کرد ، به تعبیری اسراراصول پنجگانه ی دینی ، پس از طی این مسیر کاملا برای سالک مکشوف می گردد. این جاست که می توانیم روایت حضرت امیر علیه السلام را توسعه بدهیم و بگوییم :«من عرف نفسه فقد عرف ربه ؛فقد عرف توحیده ؛فقد عرف عدله ؛فقد عرف نبیه ؛ فقد عرف امامه ؛ فقد عرف معاده .

 نظر دهید »

نگرش مثبت

28 اردیبهشت 1395 توسط معصومه غريبي فر

فردی هنگام راه رفتن ، پایش به سکه ای خورد . تاریک بود ، فکر کرد طلاست !

کاغذی را آتش زد تا آن را ببیند . دید 2 ریالی است !

بعد دید کاغذی که آتش زده ، هزار تومانی بوده ! گفت : چی را برای چی آتش زدم !

و این حکایت زندگی خیلی از ما هاست که چیزهای بزرگ رابرای چیزهای کوچک آتش میزنیم و خودمان هم خبر نداریم !

بیشتر دقت کنیم برای به دست آوردن چیزی چه چیزی را داریم به آتش می کشیم ؟!

 نظر دهید »

نماز

22 اردیبهشت 1395 توسط معصومه غريبي فر

«هر گز نمازت را ترک نکن »

میلیون ها نفر زیر خاک بزرگترین آرزو یشان باز گشت به دنیاست ؛

تا« سجده م کنند

فقط یک سجده

از پاهایی که نمی توانند تورا به ادای نماز ببرند ؛ انتظار نداشته باش که تو را به بهشت ببرند …

قبرها ، پراست از جوانانی که می خواستند در پیری توبه کنند …

رسول الله (ص) فرموده اند نماز صبح : نور صورت ، نماز ظهر : برکت رزق ، مغرب : فایده فرزند ، عشا ء : آرامش  می بخشد .

 نظر دهید »

مدافعان حرم

22 اردیبهشت 1395 توسط معصومه غريبي فر

تقدیم به مدافعان حرم

ما «غیرتمان »گوشه ای از غیرت «سقاست»

ناموس تشیع «حرم زینب کبری ست »

مانند « اباالفضل »شدن فرض محال است

لیکن همه ی هستی ما « زینب کبری » ست

اطراف حرمحرم گرچه پراز «خولی و شمر» است

دنیای تشیع « سپر زینب کبری ست »

«شیران مدافع » دلتان شاد که عباس

 همراه شما درحرم زینب کبری ست

…..صلوات …..

 نظر دهید »

میلاد امام حسین (ع)

22 اردیبهشت 1395 توسط معصومه غريبي فر

مژده ای دل که دگر سوم شعبان آمد

پیک شادی زبر حضرت جانان آمد

مژده ای  دل که برای دل غمدیده ما هدهد خوش خبر از نزد سلیمان آمد

میلاد امام حسین (ع) مبارکباد

 نظر دهید »

نصایح آیت الله بهجت (ره)

22 اردیبهشت 1395 توسط معصومه غريبي فر

آیت الله بهجت (ره):

استادم سید علی قاضی رادر خواب دیدم به او گفتم چه چیزی حسرت شما دردنیاست که انجام نداده اید

ایشان فرمودند : حجسرت میخورم که چرا دردنیا فقط روزی یک مرتبه زیارت عاشورارامیخواندیم

وحشتناک ترین لحظه ی زندگی لحظه ایست که انسان رادر سرازیری قبر می گذارند .

شخصی نزد امام صادق (ع) رفت و گفت من از ان لحظه بسیار میترسم ، چه کنم ؟

امام صادق (ع) فرمود ند: زیارت عاشورا رازیاد بخوان ، آن مرد گفت چگونه باخواندن زیارت عاشورا از خوف آن لحظه درامان باشم ؟

امام صادق (ع) فرمود : مگر درپایان زیارت عاشورا نمی خوانید اللهم ارزقنی شفاعه الحسین یوم الورود ؟ یعنی خدایا شفاعت امام حسین (ع) را هنگام  ورورد به قبر روزی من کن .

زیارت عاشورا بخوانید تاامام حسین (ع) درآن لحظه به فریادتان برسد .

…التماس دعا ……

 نظر دهید »

معلم

13 اردیبهشت 1395 توسط معصومه غريبي فر

وقتی به معلم بی توجه شدیم ، باید سالن های ورزشی رو با نیروی ضد شورش آرام کنیم !

 وقتی به معلم بی توجه شدیم ، باید بودجه زندان ها و مراکز تر ک اعتیاد را گسترش دهیم !

 وقتی به معلم بی توجه شدیم ، باید خانواده ها مقادیر زیادی هزینه مدارس خاص و کلاس های خصوصی را بپردازند !

وقتی به معلم بی توجه شدیم ،باید امنیت کوچه و خیابان ها را با پلیس های باتوم به دست تامین کنیم !

وقتی به معلم بی توجه شدیم ،باید آمار طلاق گوش ازدواج را کر کند !

وقتی به معلم بی توجه شدیم ،باید سالانه برای حفاظت محیط زیست میلیاردها هزینه کنیم !

وقتی به معلم بی توجه شدیم ،باید احترام به انسانیت ، به شعور و به بزرگسالان عزیز را در خواب ببینیم !

 وقتی به معلم بی توجه شدیم ،باید منتظر کودکان کار سر هر چهار راه شهر باشیم !

وقتی به معلم بی توجه شدیم ،باید انتظار گسترش خشونت های اجتماعی و روحی روانی را داشته باشیم !

 

 نظر دهید »
مرداد 1404
شن یک دو سه چهار پنج جم
 << <   > >>
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

دانش پژوهان

  • خانه
  • اخیر
  • آرشیوها
  • موضوعات
  • آخرین نظرات

جستجو

موضوعات

  • همه
  • بدون موضوع
  • فرهنگی

فیدهای XML

  • RSS 2.0: مطالب, نظرات
  • Atom: مطالب, نظرات
  • RDF: مطالب, نظرات
  • RSS 0.92: مطالب, نظرات
  • _sitemap: مطالب, نظرات
RSS چیست؟
  • کوثربلاگ سرویس وبلاگ نویسی بانوان
  • تماس